Cesta karavanem po Evropě

27.9.2023

Cesta karavanem po Evropě se může stát splněným snem dobrodruhů tělem i duší, stejně tak jako cestovatelů zvyklých na větší komfort. Záleží jen na vás, jak tuto cestu pojmete. Karavany vám umožní svobodu v rozhodování, kterou ocení všichni. Jedno však můžeme slíbit. Rozhodně nebudete litovat, protože tyto zážitky vám nikdo nevezme!

karavanem po evropě

Výhody cestování po Evropě karavanem

Vydejte se nevšedním zážitkům naproti ve svém příbytku na čtyřech kolech! Malebná městečka, tiché lesy, nespoutané hory, nebo prosluněné pláže? Záleží jen na vás, kolik času se v těchto místech rozhodnete strávit. Cestování po Evropě karavanem nabízí nekonečnou svobodu, kterou si rychle zamilujete. A to není zdaleka vše. Cestování karavanem je dobrodružné, zábavné, ale zároveň i pohodlné. Ať už vyrazíte s partnerem, přáteli nebo rodinou, ložnici máte vždy s sebou, což se hodí nejen při rozmarech počasí.

Už žádné stavění stanů každý den na jiném místě. Pokud tedy nebudete vy nebo vaše ratolesti chtít. Vyhnete se často přeplněným hromadným dopravním prostředkům. A také můžete ušetřit za drahé hotely. Určitě i vy brzy objevíte i další výhody cestování po Evropě karavanem. Tak na nic nečekejte, a pusťte se do objevování krás Evropy! Díky moderním technologiím a možnostem vytápění v některých karavanech navíc nejste vázání pouze na letní období.

Vlastním karavanem po Evropě?

Vydejte se na cestu po Evropě vlastním karavanem! Zdá se vám to nereálné? Investice do pořízení karavanu určitě nebudete litovat. Bohatě se vám vrátí na zážitcích i ušetřených penězích za ubytování. Nevíte si rady s výběrem? Rádi vám s ním pomůžeme. Při rozhodování záleží na několika faktorech. Především na vašem rozpočtu, počtu osob, které se vydají na cesty, a požadavkům na vybavení. Vybavení a různé vychytávky, které se můžou na cestě hodit, se dají dodatečně dokoupit. Přijeďte se na svůj vysněný karavan podívat. Se vším vás seznámíme a předvedeme vám, jak zařízení fungují. A pokud si lámete hlavu, kde karavan zaparkujete, pokud zrovna nebudete cestovat, máme pro vás jednoduché řešení. Nabízíme totiž bezpečné parkování u nás. Navíc také můžete rovnou vyřešit servis, zazimování i údržbu karavanu po sezoně.

Nezávazně poptat 

Rady na cestu karavanem po Evropě

Pokud se vydáváte na cestu karavanem poprvé, je dobré důkladně se s vaším novým plechovým miláčkem seznámit. Ověřte si, zda víte, jak se vypouští WC, kde se vypouští a napouští voda, kde se připojuje elektrika, zda je doplněn plyn na vaření…Zkrátka jestli vše funguje tak, jak má. Protože i tady platí přísloví: „ Kdo je připraven, není zaskočen!“ Jaké jsou naše rady na cestu karavanem nejen po Evropě?

  • Inspirujte se! Podobných nadšenců najdete mnoho. Zapátrejte na internetu i sociálních sítích. Určitě najdete spoustu rad či typů od zkušenějších cestovatelů. Reálné zážitky jsou k nezaplacení.
  • Stáhněte si vhodné mapy, protože nikdy nevíte, jak na tom budete v některých lokalitách se signálem.
  • Pokud chcete cestu pojmout jako low cost, zapátrejte po bezplatných stáních se zázemím pro karavany.
  • Vybavte si karavan podle svých potřeb.
  • Nezapomeňte na pojištění karavanu.
  • Mějte na paměti, že chemické WC lze vypustit pouze do výlevek, které bývají k dispozici v kempech, ale i na některých benzínkách či odpočívadlech.
  • Zjistěte si předem, jak je to v dané zemi s kempováním „nadivoko“. Vyhnete se tak možné nepříjemné pokutě.
  • Dálniční známky a mýtné se vyplatí koupit předem online. Tedy pokud víte, kam se vaše cesta bude ubírat.

A především! Své cesty po karavanem po Evropě si užijte!

4