smi

Blog

Řidičský průkaz na karavan aneb vše, co potřebujete vědět

22.2.2024

Cestování s karavanem se stalo oblíbeným způsobem objevování krásy světa a svobody na silnici. Pokud se chystáte stát se řidičem karavanu, prvním krokem k tomuto dobrodružství je získání řidičského průkazu specifického pro tuto formu dopravy. V tomto článku se podíváme na důležité informace a na to, co je nezbytné pro úspěšné získání řidičského průkazu na karavan.

Pojištění karavanu rozhodně nepodceňujte

26.1.2024

Cestování karavanem je dobrodružstvím plným svobody a neomezených možností. Avšak s ohledem na to, že se pohybujete po silnicích a cestách, je důležité myslet i na jeho bezpečnost a následnou ochranu. Právě zde vstupuje na scénu pojištění karavanu, které slouží k ochraně vašeho domova na kolech.

Servis karavanů aneb vyjeďte bez obav

17.10.2023

Cestování s karavanem se stává stále populárnější volbou pro milovníky dobrodružství, kteří touží po svobodě, flexibilitě a pohodlí během svých cest. Avšak, jako u každého vozidla, je i u karavanu nezbytně důležitý pravidelný servis a údržba, aby vaše dovolená byla bezpečná a bezproblémová.

Cesta karavanem po Evropě

27.9.2023

Cesta karavanem po Evropě se může stát splněným snem dobrodruhů tělem i duší, stejně tak jako cestovatelů zvyklých na větší komfort. Záleží jen na vás, jak tuto cestu pojmete. Karavany vám umožní svobodu v rozhodování, kterou ocení všichni. Jedno však můžeme slíbit. Rozhodně nebudete litovat, protože tyto zážitky vám nikdo nevezme!

Vybavení karavanu na cesty

10.8.2023

Toužíte po volnosti, kterou cestování karavanem nabízí? Nečekejte až na „někdy“, a splňte si svůj sen co nejdříve! Zařiďte si svůj příbytek na kolečkách, který předčí všechny vaše představy o nových dobrodružstvích. A k tomu nesmí chybět šikovné vybavení karavanu na cesty!

Kempy pro karavany aneb dovolená ve vlastním

17.7.2023

Rozhodli jste se strávit svou letošní dovolenou ve společnosti karavanu? Možná ho na noc nechcete mít zaparkovaný nikde na samotě u lesa, ale rádi byste zakotvili v nějakém kempu a využili ho jako ubytování místo stanu nebo chatky. Hledat nebudete muset daleko, protože většina kempů u nás je vhodná i pro karavany.

Dovolená v přírodě s karavanem

10.6.2023

Když na dovolenou, tak do přírody. To je motto snad každého majitele karavanu. Jen co se trochu oteplí, už se nemůže dočkat, až sbalí karavan a hurá na dovolenou v přírodě. Právě pocit volnosti, nezávislosti a propojení s přírodou jsou tři hlavní důvody, proč si pořídit karavan.

Dobrodružství a nezávislost, to je dovolená s karavanem

29.5.2023

Shánět takové ubytování, které by přesně vyhovovalo vašim potřebám může být pěkná fuška. Obzvláště, pokud máte rádi volnost a chcete být závislí jenom sami na sobě. Nebo pokud pro vás dovolená neznamená zůstat na místě, ale naopak ji chcete procestovat a každou noc strávit na jiném místě. V tom případě je dovolená s karavanem ideální.

Vyrazte na výlety s karavanem a užijte si vlastní pohodlí

27.4.2023

Krásné jarní počasí přímo vybízí k tomu, abychom vyrazili někam na dovolenou nebo na výlet. Pokud máte rádi cestování, poznávání nových míst, ale přitom máte rádi své pohodlí, vyražte na výlety s karavanem. Jakmile jednou vyrazíte, kouzlu vlastního ubytování na kolečkách naprosto podlehnete.

Bezpečné celoroční parkování karavanů

21.3.2023

Pořídili jste si vlastní karavan, ale nemáte žádný svůj pozemek, na kterém byste ho mohli mít zaparkovaný, když s ním zrovna nikde nejezdíte nebo když ho potřebujete “odložit” na zimu? Nemusíte si nutně kupovat pozemek, na kterém by mohl stát, ale můžete využít naše parkoviště i pro celoroční parkování karavanů.

12
4