Vybavení karavanu na cesty

10.8.2023

Toužíte po volnosti, kterou cestování karavanem nabízí? Nečekejte až na „někdy“, a splňte si svůj sen co nejdříve! Zařiďte si svůj příbytek na kolečkách, který předčí všechny vaše představy o nových dobrodružstvích. A k tomu nesmí chybět šikovné vybavení karavanu na cesty!

vybavení karavanu

Vybavení karavanu pro vás

Vyberte si to správné vybavení karavanu pro vás. Každý cestovatel má jiné požadavky na vybavení a příslušenství obytných vozů či karavanů. Nabídka s tímto sortimentem je dostatečně široká, takže si na své přijdou jak minimalisté, kteří chtějí co nejvíce splynout s přírodou a stačí jim jen to nejnutnější, tak i náročnější dobrodruzi, již chtějí mít zároveň s sebou komfortní ubytování. Není karavan jako karavan. Proto také záleží, jaký typ se chystáte pořídit. Některé, především novější modely již disponují kromě základního vybavení i dalšími vychytávkami a doplňky, které při kempování určitě oceníte. Většinu z nich však lze dokoupit dodatečně dle svých individuálních potřeb.

Vybrat karavan

Základní vybavení karavanu

K základnímu vybavení standardního karavanu patří zejména nábytek, toaleta, kuchyňský koutek s vybavením a většinou přívodem plynu, zásobníky na vodu, kabely a adaptéry potřebné pro napojení na elektřinu a klíny sloužící především k vyrovnání při parkování v terénu. Jestliže toaleta není součástí vybavení, skvěle vám poslouží toalety přenosné.

Nepodceňujte také výběr vhodných zásobníků na čistou i odpadní vodu. Můžete si tak kempování ulehčit. Myslete také na vaše bezpečí i ochranu vašeho plechového domečku před zloději. Určitě se vám tak hodí různé bezpečnostní zámky, trezor na cennosti nebo například tyč sloužící k zablokování předních dveří. Při couvání i sledování provozu oceníte také dodatečná zpětná zrcátka.

Další interiérové vybavení

Vykouzlete si ve svém pojízdném domečku příjemné prostředí, ve kterém se budete cítit báječně, a každá věc najde své místo. Co vše se vám k tomu může hodit? Mezi další oblíbené interiérové vybavení patří především:

  • Vhodný nábytek a dekorace
  • Koberečky, rohožky odkapávače na boty
  • Šikovné organizéry, háčky, sušáky a držáky
  • Sítě na ochranu věcí proti pádu
  • Rolety, záclonky a sítě proti hmyzu
  • Vyhřívané koberce či topné fólie

S těmito a dalšími doplňky si uvnitř snadno vytvoříte pohodlné prostředí a vše budete mít při ruce.

Další exteriérové vybavení

I při výběru dalšího exteriérového vybavení si dejte záležet. Chcete si užít u svého karavanu nerušené chvilky relaxace a odpočinku? Prostor před karavanem skvěle ochrání před nechtěnými slunečními paprsky i nepříznivými povětrnostními vlivy vhodně zvolená plachta či clona. Posedět si můžete v kvalitním kempingovém nábytku a určitě vám přijde vhod i přenosný gril. Nezapomínejte také na osvětlení nejen interiéru, ale i venkovního prostoru. Vybírat můžete z pestré nabídky různých svítidel, lampiček či světelných pásů. A co nesmí chybět nadšeným sportovcům? Přece držák na kola či jiné sportovní potřeby.

Výběr karavanu a jeho vybavení

Nevíte, pro který typ nebo model karavanu se rozhodnout a které vybavení bude pro vaše cesty nejvhodnější? Ušetřete drahocenný čas a obraťte se na nás! Rádi vám s výběrem poradíme, stačí nás kontaktovat!

Pomoc při výběru

4